Portál obsahuje 713 stránek

Veronika Zemanová

?

Veronika Zemanova Veronika Zemanová je jedna z nejznámějších a celosvětově obdivovaných modelek českého původu

 

Jméno:Veronika
Příjmení:Zemanová
Datum narození:    14. dubna 1975
Místo narození: České Budějovice
Současný věk: 44
Výška:167 cm
Váha:55 kg
Míry:91(D)-61-89 cm
Barva očí:tmavě hnědá
Barva vlasů:černá
Znamení:býk
Vzdělání:SŠ - maturita
Zaměstnání:modelka
Rodinný stav:vdaná (2003)
Národnost:česká

 

Životopis

Veronika Zemanová se narodila a žila do svých 18-ti let v Českých Budějovicích. Zde vystudovala gymnázium, kdy jí zajímalo umění a zejména biologie, v budoucím životě chtěla být původně bioložkou. Po maturitě se ovšem rozhodla studovat školu pro fotografy. V roce 1993 proto odchází do Prahy. Při škole si přivydělávala kromě focení také jako prodavačka a servírka. Po třech letech se jí podařilo konečně si otevřít vlastní fotografický ateliér. Bohužel krátce na to jí bylo vykradeno auto a ztratila tak velkou část svého fotografického vybavení, které nebylo ještě splaceno. Veronika byla tak nucena vzdát se své kariéry fotografky.

Veronika Zemanova detail Nicméně pracovat v této oblasti nepřestala. Sehnala si profesionální vybavení pro make-up a pár měsíců dělala asistentku pro maskéry a fotografy. Avšak neměla štěstí a v roce 1997 jí toto vybavení bylo také odcizeno. V této těžké době Veronice jí holandský zaměstnavatel navrhl, aby zkusila pózovat jako modelka.

První focení proběhlo na soukromém zámku v Černé, který je zařízen jako luxusní S&M salon pro zahraniční klientelu. Veronika Zemanová pózovala oblečená v kůži, na pozadí fotografií se odehrávaly scény s torturou zákazníků převážně z Německa. Krátce na to Veronika potkala v Římě fotografa, který si jí oblíbil a začal jí intenzivně fotit. Později dokonce publikoval její internetové stránky, které ovšem nebyly Veronikou údajně nikdy autorizovány. Tyto stránky již nefungují, Veronika Zemanová se oficiálně prezentuje na webu www.veronika-zemanova.com. Jak následovaly další objednávky na focení, Veronika prodala své studio a naplno se věnovala kariéře erotické a glamour fotomodelky.

Veronika Zemanová původně pracovala v Itálii pod uměleckým pseudonymem Eva, ale později začala používat své současné jméno. Její kariéra modelky šla strmě vzhůru, Veronika začala být známá a její fotografie se postupem času objevovaly na předních stranách ve světově proslulých erotických časopisech:

  • Hustler ( dvojstrana prvního českého vydání)
  • Perfect Ten (léto a podzim 1998)
  • Playboy Special Edition "Voluptuous Vixens" ( Cover Girl , podzim 2001)
  • Penthouse
  • Mayfair
  • Velvet

Veronika Zemanova Adult Sport titulní strana 2009 Veronika Zemanova Cheri titulní strana 1998 Veronika Zemanova Mayfair titulní strana 03/1997 Veronika Zemanova Mayfair titulní strana 05/1997 Veronika Zemanova Mayfair titulní strana 08/1997 Veronika Zemanova Mayfair titulní strana 1998
Veronika Zemanova Playboy titulní strana 2001 Veronika Zemanova Playboy titulní strana 2002 Veronika Zemanova Playboy titulní strana 2007 Veronika Zemanova Playboy Vixens titulní strana 2001 Veronika Zemanova Velvet titulní strana 1999 Veronika Zemanova Velvet titulní strana 2008

Veronika Zemanová se nikdy necítila zcela příjemně při pózování pro pánské časopisy. Již na začátku kariéry prohlásila, že se nebude točit s muži (i když to během těžkého období zkusila, ale nebyla toho schopná a utekla ze scény). V roce 2000 pak prodělala plastickou operaci prsou, která jí ovšem zachovala přirozený vzhled. Tyto dva faktory, spolu s božským darem v podobě krásného těla a tváře, měly také podíl na její celosvětové popularitě.

Kromě kariéry modelky Veronika Zemanová zavítala i do role zpěvačky. V roce 2002 nazpívala remix písně The Model od německé skupiny Kraftwerk. Ovšem titul nebyl komerčně úspěšný.

 

Veronika Zemanová se vdala 12. listopadu 2003 a na začátku následujícího roku 2004 oficiálně ukončila svou kariéru modelky. Nicméně poslední roky ji stále můžeme vidět v klipech společnosti Actiongirls, poslední video vyšlo v roce 2011 a je natáčeno na Ibize. V současné době Veronika žije stále se svým manželem a střídavě žijí na několika místech (Praha, New York, Los Angeles, Buenos Aires). Focení má stále jako koníček.

Filmografie

  • Veronika ZemanovaSchulhofmösen (1997)
  • Danni Presents Veronika Zemanova (2002)
  • Naughty Pinups (2002)
  • May Girls of IVOLT (2002)
  • Busty Naturals (2002)
  • Erotic Idols (2002)
  • JB Panthyhose & Stocking Tease (2002)
  • The Ball (2003)
  • Pajama Playtime (2003)
  • Quick Strips: Blondes Tease, Brunettes Please (2004)
  • International Beauties (2004)
  • Actiongirls Vol. 1 (2005)
  • FHM Adult Entertainment 2006 (2005)
  • Actiongirls Vol. 4 (2007)
  • Big Bad Busty Brittney and Her Bodacious Friends (2007)
  • Actiongirls Vol. 5 (2008)
  • Actiongirls Vol. 6 (2009)
  • Actiongirls Vol. 7 (2011)

Zemanovaload DVD obal Veronika Zemanová si také pasivně zahrála v celovečerním filmu Zemanovaload (2005). Režíroval jej Jayson Rothwell a v hlavních rolích se objevili Ed Byrne, Georgina Chapman, Olivia Colman. Tato komedie vypráví o mladíkovi, který je Veronikou posedlý.

 

Odkazy